Сајтови ООСИ Ужица

UDZO

Календар

« Јул 2024 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Анкета

Да ли сте на сајту www.osi-uzice.rs нашли корисне информације?

Да - 57.1%
Делимично - 28.6%
Не - 14.3%

Укупно гласова: 14
Гласање за ову анкету је завршено од: 27 мар 2012 - 01:56

Пријатељи пројекта

понедељак, 22 октобар 2012 09:43

О нама

Међуопштинска организација слепих Ужице

Росуље 5, 31000 Ужице

Тел/факс: 031/514-571

Имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Контакт особа: Драгана Дучић, председник

Мобилни: 064/616-43-30

О нама

Међуопштинска организација слепих Ужица основана је 28. септембра 1954.године. Окупља 136 чланова из општина: Чајетине, Ариља, Пожеге И Ужица.

Органи Удружења су: Скупштина, Управни одбор и Надзорни одбор.

Мисија

Међуопштинска Организација Савеза слепих Србије Ужице окупља лица са преко 70% оштећења вида на оба ока без могућности даљег лечења. Организација помаже чланству у остваривању разних права која стичу по основу инвалидности. Слепу и слабовиду децу укључује у систем инклузивног образовања и пружа адекватне услуге у смислу набавке уџбеника на Брајевом писму и дидактичког материјала за слепе и слабовиде. По завршетку школовања изналази могућност запошљавања својих чланова. Осим тога помаже у решавању стамбеног питања као и материјалног стања својих чланова, пружа разне врсте психосоцијалних иправних савета иуслуга.Помаже интеграцији иукључивању у редован свакодневни живот са видећом популацијом. Подстиче инегује разне облике културног стваралаштва испортских активности организујући разна такмичења како међу слепим ислабовидим тако имеђу видећима ина тај начин руши предрасуде иуклања баријере између особа са инвалидитетом ионих који то нису. Успоставља комуникацију исарадњу са разним институцијама иустановама у циљу пружања што бољих информација иуслуга својим члановима. Изналази могућности за разне субвенције иповластице као иконкретну материјалну помоћ. У циљу очувања остатка вида упућује на разне специјалистичке прегледе ипружа све неопходне информације из области офтамологије.

 

Циљеви

» Подизање нивоа свести о особама са инвалидитетом, а посебно о особама оштећеног вида

» Едукација чланства из различитих области везаних за свакодневни живот са посебним акцентом за едукацију слепе ислабовиде деце.

» Набавка различитих помагала за слепа ислабовида лица .

» Информисање чланства о системским решењима иправним актима који се тичу проблема везаним за слепе ислабовиде иразним примерима позитивне праксе у тој области.

 

Редовне активности

» Редовна дружења чланства у циљу социјализације

» Одржавање различитих едукативних радионица

» Организовање излета у циљу дружења и упознавања природних лепота као и културно историјских споменика као и стицања новог знања из области географије, историје…

» Радионице психосоцијалне подршке

» Организовање културних и спортских манифестација

» Укључивање чланства у манифестације других организација и манифестација шире друштвене заједнице независно од слепих и слабовидих

 

Више из ове категорије « Галерија - Слепи Активности »