Сајтови ООСИ Ужица

UDZO

Календар

« Јун 2024 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Анкета

Да ли сте на сајту www.osi-uzice.rs нашли корисне информације?

Да - 57.1%
Делимично - 28.6%
Не - 14.3%

Укупно гласова: 14
Гласање за ову анкету је завршено од: 27 мар 2012 - 01:56

Пријатељи пројекта

понедељак, 30 децембар 2019 14:13

Новинарски конкурс "Цвет једнакости" 2020.

Написао 
Оцените овај чланак
(0 гласова)

Удружење дистрофичара Златиборског округа Ужице расписује 

К  О  Н  К  У  Р  С 

за новинарске награде "Цвет једнакости"

 

Награда „Цвет једнакости“ додељује се за медијске прилоге који се баве темама инвалидности, промовишу активности, права и достигнућа особа са инвалидитетом, а који су објављени у штампаним, електронским или онлајн медијима од националног, регионалног и локалног значаја.

 

Наградом „Цвет једнакости“ афирмише се се социјални модел инвалидности и активизам особа са инвалидитетом, промовишу се њихови потенцијали, достигнућа, права, инклузивни приступ и креативност. 

Прилози са којима аутори конкуришу требало би да подстакну позитивне промене у ставовима људи, боље разумевање и прихватање различитости, као и стварање услова за већу видљивост и укључивање особа са инвалидитетом у све сфере друштвеног живота.

 

Конкурс траје од 30. децембра 2019. до 21. фебруара 2020. године.

Награде ће бити додељене 18. марта 2020. године у оквиру манифестације

„Кикини дани“.

 

Услови конкурса 

На конкурс се могу пријавити аутори прилога који живе и раде на територији Србије

Аутори морају бити држављани Србије.

Аутори морају имати најмање 18 година.

Радови морају бити објављени у медијима у Србији који су уписани у Регистар медија и морају имати видљиво обележије медија у коме су објављени.

Сваки учесник може конкурисати са једним радом, који је објављен у периоду од 1. јануара  до 31. децембра 2019. године.

Уз рад доставити попуњен пријавни формулар (који можете преузети у прилогу) и  кратку биографију аутора.

Писани радови који се шаљу поштом или е-маилом морају бити скенирани у .пдф формату.

Радови објављени на wеб-у, који се шаљу поштом, морају бити нарезани на ДВД са навођењем линка за тај рад.

Уз текстове који су објављени на wеб-у, а достављају се е-мајлом, потребно је навести линк за тај чланак на интернету. 

 

Наградe

Награде ће бити додељене за најбољи рад у свим категоријама и по једна награда за сваку од четири категорије – телевизјски прилог, радијски прилог, интернет и прилог у штампи.

Жири задржава право да у случају незадовољавајућег квалитета радова или не пријављених радова, не додели награду у некој од категорија.

 Награде додељује стручни жири кога чине новинари.

 Награде по категоријама подразумевају једнак новчани износ и плакете, док ће аутору најбољег рада у свим категоријама бити додељена и статуета „Цвет једнакости“.

 

Начин и рок за достављање радова

Радови се могу доставити поштом на адресу: Удружење дистрофичара Златиборског округа Ужице, Улица Кнеза Лазара број 2, 31000 Ужице, са назнаком - За новинарски конкурс „Цвет једнакости“ или е-маил-ом на адресу рцосиуе@гмаил.цом (у Субјецту е-маила уписати - За новинарски конкурс „Цвет једнакости“)

 Радове доставити најкасније до 21. фебруара 2020. у 15 часова.   Радови пристигли после наведеног рока неће бити разматрани.

 За додатне информације особа за контакт је Чедомир Цицовић, контакт телефони: 031/500-122 и 064/188-94-93 

 

„Кикини дани“

 Удружење дистрофичара Златиборског округа, у знак сећања на Тијану Петровић – Кику, организује манифестацију „Кикини дани“. Тијана је била дугогодишња портпаролка и активисткиња Удружења.

Рођена је 1985. године у Ужицу где је и живела и радила све до фебруара 2013. када нас је прерано напустила.

Залагала се за промовисање и употребу адекватне терминологије, заговарала социјални модел инвалидности и његово спровођење у пракси, као и за инклузивни приступ особама са инвалидитетом у друштву, у области образовања, запошљавања, здравствене и социјалне заштите. Њен велики допринос је и у заступању концепта тзв. „универзалног дизајна“, који се односи на приступачност свих јавних површина и објеката особама са инвалидитетом. Резултати њеног ангажовања превазилазили су оквире локалне заједнице и имали су велики утицај на комплетно српско друштво. До дана када нас је прерано напустила, фебруара 2013. године, Тијана је свакодневно спроводила своју мисију и мисију Удружења - унапређење положаја особа са инвалидитетом и стварање једнакх могућности за њих у друштву.

Намера нам је да и даље негујемо и спроводимо Тијанине идеје, а један од начина за то је и конкурс који смо расписали. Због тога, али пре свега због сећања на нашу Кику, желимо да конкурс за новинарску награду „Цвет једнакости” и манифестација „Киники дани”, која ће се седми пут заредом одржати у марту 2020. године, постану традиција.

 

Прочитано 2554 пута